EKONOMİ
Giriş Tarihi : 27-04-2024 12:36

Cevdet Yılmaz: Lüzumsuz Harcamaları Mümkün Olduğunca Azaltacağız

Cevdet Yılmaz: Lüzumsuz Harcamaları Mümkün Olduğunca Azaltacağız

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Devletin, millete hizmet etmek amacıyla var olduğunu" belirterek, "Bu vazifiyeti en etkin ve verimli şekilde yerine getirmek amacıyla lüzumsuz harcamaları azaltarak bütçe dengesini sıhhatli bir düzeye taşıma ve makro hedeflere, bilhassa enflasyonu düşürme hedefine katkıda bulunma amacındayız." dedi.

Yılmaz, Calaraşi Bölgesi'ndeki Dragalina'da gerçekleşen Karadeniz-Podior Doğal Gaz Boru Hattı Projesi Töreni'nin sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, detaylı tedbirleri sahibi olan bir çalışma yaptığını ve bu hususta Strateji ve Bütçe Başkanlığının geniş kapsamlı bir çalışma yürüttüğünü belirtti.

Çalışmaların konsolide edilerek yakın bir vakitte sonuçlandırılacağını ifade eden Yılmaz, şunları söyledi:

"Bu maddeler, Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına sunulacak. İşin özü, lüzumsuz harcamaları azaltmak ve sahip olunan harcamalarda verimliliği artırmak. Verimlilik nasıl artırılacak? Odaklanarak, daha çok önceliklere odaklanarak. Günümüz şartlar altında, Türkiye'nin günümüz gereksinimlerine yönelik harcamaların odaklanması ve verimliliğinin artırılması gerekiyor. Geçmişte belki lüzumlu olabilir, fakat şu anda anlamını kaybetmiş birtakım kalemlerin belirleme edilerek bunlarda azaltmaya gidilmesi gerekiyor."

Yılmaz, para ve maliye politikaları ile yapısal reformları sahibi olan üç ayaklı bir programlarının olduğunu vurgulayarak, maliye politikası amacıyla kamu tasarruflarının önemine ilgi çekti.

Çalışmaların tamamlandıktan sonra kamuoyuyla paylaşılacağını bildiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Kamuoyunun beklentilerine ve düşüncelerine azami derecede ilgi gösterilecektir. Kamu, millete hizmet etmek amacıyla var. Bu vazifesini en etkin ve verimli şekilde yapmalı ama bunu yapar iken lüzumsuz harcamaları azaltarak hem bütçe dengemizi sıhhatli bir yere taşıma hem de makro hedeflerimize, bilhassa enflasyonu düşürme hedefimize katkıda bulunma amacını taşıyoruz."

Ülkedeki birinci önceliklerinin enflasyonu düşürmek olduğunu altını çizen Yılmaz, bunun yalnızca para politikasıyla ele alınmaması lüzumluliğini, aynı vakitte maliye politikası ve yapısal reformlarla da desteklenmesi lüzumluliğini belirtti.

AdminAdmin

Yönetici