EKONOMİ
Giriş Tarihi : 26-04-2024 17:07

Emekli Zammında Kritik Oran Belli Oldu

Emekli Zammında Kritik Oran Belli Oldu

Emekli maaş zammında kritik miktar belli oldu. 6 aylık enflasyon farkına göre tespit edilen emekli zammı amacıyla üç aylık enflasyon farkı netleşti. Buna göre; emekliye yüzde 15,06 miktarında zam kesinleşti. Peki, 2024 Temmuz'da en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte, emekli maaş zammı ile alakalı güncel bilgiler...
EMEKLİYE ARA ZAM VAR MI?

Çalışma ve Sosyal Emniyet Bakanı Vedat Işıkhan, AK Parti küme toplantısı evveli gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Işıkhan, enflasyon ve sözleşme kaynaklı farkların temmuzda emekli maaşlarına yansıyacağını fakat bunun dışında bir zam yapılmayacağını ifade etti.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) doğrultusundan belirtiler mart ayı enflasyon verileriyle birlikte, memur ve emeklilerinin zam miktarını belirlemede etkili 3 aylık enflasyon farkı da belli oldu.

SGK ve Bağ-Kur emeklileri amacıyla Ocak Ayı ayında yüzde 6,70, şubat ayı amacıyla yüzde 4,53 ve mart ayı amacıyla 3,16 enflasyon farkı belli oldu. Böylece 3 aylık enflasyon farkı yüzde 15,06 olarak belirlendi.
Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre; SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları amacıyla bu senenin üç aylık döneminde yüzde 15,06 miktarında enflasyon farkı meydana çıktı.

Memur maaşlarına ve emekli memur aylıklarına Ocak Ayı ayında yüzde 15 miktarında toplu sözleşme zammı yapıldı. Ocak Ayı – haziran döneminde enflasyon yüzde 15’i aşarsa, aşan kısmın farkı temmuz ayında maaşlara yansıtılacak.

Memur maaşları ve emekli memur aylıkları amacıyla Ocak Ayı – mart dönemindeki enflasyon farkı yüzde 0,05 gibi çok düşük miktarda gerçekleşti.
Merkez Bankası’nın son enflasyon raporunda 2024 senesi enflasyonu orta noktası yüzde 36 olmak üzere yüzde 30 - 42 aralığında ön görü edildi. Para Politikası Kurulu’nun 5 puanlık faiz artışı kararı aldığı son toplantıya dair açıklama enflasyon ön görüinde yukarıya yönlü revizyona gidileceği şeklinde değerlendirildi. Merkez Bankası’nın ikinci enflasyon raporu 9 Mayıs’ta açıklanacak.
 

AdminAdmin

Yönetici