EKONOMİ
Giriş Tarihi : 28-04-2024 02:13

Emekliler için yeni formül Emekli Kart

Seçim evveli seyyanen zam ihtimalleri emeklinin gündemindeyken emekli maaşı 10 bin TL ve daha az olan vatandaşlar amacıyla yeni formül masaya yatırıldı. Doğal gaz, elektrik ve besin yardımı amacıyla ‘Emekli kartı’ verilecek. Emeklilerle alakalı oluşturulan bu hazırlıkların Ramazan Bayramı evvel kamuoyuna duyurulabileceği belirtiliyor.

Emekliler için yeni formül Emekli Kart

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre, AK Parti, başta en düşük emekli aylığı alanlar olmak üzere dar gelirlilere yönelik yeni destek uygulamaları üstünde çalışıyor.

AK Parti ve hükûmet nezdinde oluşturulan toplantılarda seçim çalışmaları esnasında en çok karşılaşılan sorun olan yaşam pahalılığı ve emeklilerin haline yönelik yeni birtakım adımların atılması gerektiği üstünde duruldu.

Bu kapsamda, en düşük emekli aylığı alanlara yönelik doğalgaz, elektrik ve besin yardımı adı altında destek verilmesi önerisi tartışmaya açıldı.

Yapılan planlamalara göre, 10 bin lira ve altı maaş alan ve başkaca bir geliri olmayan emeklilere ‘Emekli kartı’ verilecek. Bu kartlara doğalgaz, besin ve elektrik harcamalarında kullanılması şartıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı doğrultusundan para yüklenecek. Düzenlemenin Ramazan Bayramı evveli duyurulabileceği kaydedildi.

AK Parti kurmayları, gelişen süreçte aynı programın yalnızca asgari ücret geliri olan ailelere de yapılabileceğini, bilhassa eğitim yardımı adı altında desteklerin verilmesinin planlandığını kaydetti.

AdminAdmin

Yönetici