EKONOMİ
Giriş Tarihi : 22-04-2024 19:07

Gayrimenkul Sektöründe Takas Dönemi

Gayrimenkul Sektöründe Takas Dönemi

**Gayrimenkul Sektöründe Takas Dönemi**

Ev fiyatları ve konut kredisi faizleri son dönemde uçtu. Bu durum, gayrimenkul sektöründe yeni bir dönemin başlamasına neden oldu: Takas dönemi¹⁸. 

**Ev Fiyatları ve Konut Kredisi Faizleri**

Ev almak isteyenler, yüksek fiyatlar ve kredi faiz oranlarından şikayetçi¹. Özellikle büyükşehirlerde ev satışları durma noktasına geldi⁸. Bu durum, gayrimenkul sektöründe takas dönemini başlattı¹.

**Takas Dönemi**

Piyasanın durgun olmasıyla birlikte, evini satmak isteyenler takasa yöneldi¹. Artık evler; otomobil, arsa, dükkan karşılığı 'takas' yöntemiyle de satılmaya başladı¹. İnternet sitelerindeki takaslı ev ilanları dikkat çekiyor⁸.

**35 Yıldır Böylesini Görmedim**

Emlakçı Bedri Yılmaz, yaklaşık 35 yıldır bu işi yaptığını ve böyle bir takas yolayına daha önce hiç rastlamadığını belirtti¹. Yılmaz, "Artan fiyatlar ve krediler nedeniyle en durgun dönemlerinden birini yaşıyoruz" dedi¹.

**Sonuç**

Takas yönteminin de piyasayı hareketlendiremeyeceğini savunan uzmanlar, emlak sektörünün hareketlenmesi için en azından ilk defa gayrimenkul alacaklara kamu bankalarından uygun faiz oranıyla kredi fırsatının sunulması gerektiğini belirtiyor¹. Bu durum, gayrimenkul sektöründe önemli bir dönüşümün habercisi olabilir. Bu dönem, hem alıcılar hem de satıcılar için yeni fırsatlar sunabilir.

AdminAdmin

Yönetici