SPOR
Giriş Tarihi : 27-04-2024 16:08

Kayseri'ye Spor Köyü Müjdesi: Modern Tesisler ve Spor Alanları Geliyor

Başkan Büyükkılıç, Kayseri'nin sporun, turizmin, kültürün, gastronominin, eğitimin ve sağlığın merkezi olması yolunda birçok çalışma yaptıklarını belirtti.

Kayseri'ye Spor Köyü Müjdesi: Modern Tesisler ve Spor Alanları Geliyor

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu (ACES Europe) tarafından 2024 yılı Avrupa Spor Şehri ünvanı alan Kayseri'ye yakışacak projelerden biri olan Spor Köyü'nü hayata geçireceklerini duyurdu. Büyükkılıç, gençlere verdiği özel önem doğrultusunda Kayseri'yi bir spor şehri yapmak için çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti.

Başkan Büyükkılıç, Kayseri'nin sporun, turizmin, kültürün, gastronominin, eğitimin ve sağlığın merkezi olması yolunda birçok çalışma yaptıklarını belirtti. Yeni dönemde de spor projelerinin devam edeceğini vurgulayan Büyükkılıç, "Spor Köyü projemiz var. 90 bin metrekarelik bir alanda her türlü etkinliği içeren Spor Köyü oluşturacağız" dedi.

Spor Köyü'nün Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye çok yakışacağını dile getiren Büyükkılıç, 90 bin metrekarelik alanda kapalı spor salonu, jimnastik salonu, kapalı tenis kortu, yarı olimpik yüzme havuzu ile mini futbol, plaj voleybolu, tenis kortları, basketbol ve voleybol sahaları, kaykay ve bisiklet parkurları, çocuk oyun alanları ve sosyal alanlar olacağını açıkladı.

Tramvay güzergahı üzerinde bulunan alanın her yaştan sporsever için spor yapma imkanı sunacağını belirten Büyükkılıç, Spor Köyü'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından sürekli etkinlikler düzenleneceğini ifade etti.

Başkan Büyükkılıç, merkezin yanı sıra 16 ilçeyi de spor şehrinin bir parçası olarak gördüklerini ve amatör ve profesyonel sporun ve sporcuların her zaman yanlarında yer aldığını ekledi.

AdminAdmin

Yönetici