SAĞLIK
Giriş Tarihi : 30-04-2024 00:25

Pilavın içerisine eklenmesiyle yüksek kan şekerini düşürüyor.

Sağlık uzmanlarına danışmadan büyük miktarda elma sirkesi tüketmemeniz ve yeterli beslenmeye dikkat etmeniz önemlidir. Eğer kan şekeri sorununuz varsa, mutlaka uzman bir doktora danışınız.

Pilavın içerisine eklenmesiyle yüksek kan şekerini düşürüyor.

Elma Sirkeli Pilavın Kan Şekerini Düşürmesi

Dr. Eric Berg'a göre, elma sirkesi kan şekerini düzenlemede etkili bir besindir. Elma sirkesindeki asetik aside bağlı olarak glisemik indeksi düşürerek kan şekerini dengeleyebilirsiniz. Pilav veya patates gibi yüksek glisemik indeksli besinlerin içine sirke eklemek, kan şekerinin yükselmesini engelleyebilir.

Pilav ve Patatesin İçine Sirke Ekleyin

Dr. Eric Berg, pilavı veya patatesi sade bir şekilde tüketmek yerine içine sirke eklemenin glisemik indeksi düşürdüğünü belirtiyor. Pilavın glisemik indeksi %35, patatesin glisemik indeksi ise %43 oranında düşebilir. Beyaz ekmek gibi yüksek glisemik indeksli besinlerle de sirke kullanarak kan şekeri seviyesini önemli ölçüde düşürebilirsiniz.

Salatalara Sirke Eklemek

Hazırladığınız salatalara sirke ekleyerek glisemik indeksi %31 oranında düşürebilirsiniz. Bu da salata sosunun kan şekeri seviyesini dengelemede etkili olduğunu göstermektedir.

Elma Sirkesinin Günlük Kullanımı

Dr. Eric Berg, günlük olarak elma sirkesi tüketmenin kan şekeri seviyesini düzenlemeye yardımcı olacağını belirtiyor. Özellikle sabahları uyumadan önce 2 yemek kaşığı elma sirkesi içmenin kan şekerini dengelemede etkili olduğunu ifade ediyor. Ancak doğrudan içmek yerine su ile seyrelterek tüketmenin daha sağlıklı olduğunu vurguluyor.

Beslenmeye Dikkat Etme

Kan şekeri seviyesini dengelemek için yağ ve lif içeren besinlerin beslenme planına dahil edilmesinin önemli olduğunu söylüyor. Ayrıca, şafak fenomeni adı verilen sabahları yüksek kan şekerinin düşürülmesi için de elma sirkesinin faydalı olabileceğini belirtiyor.

AdminAdmin

Yönetici