SİYASET
Giriş Tarihi : 27-04-2024 12:38

AK Parti'de Yenilik Adımları

AK Parti'de Yenilik Adımları

AK Parti, seçim evveli tespit ettiği stratejilerin neticelerini analiz etmek ve yeni yol haritasını çizmek üzere strateji toplantılarına devam ediyor. Son toplantıda Genel Başkanvekili Efkan Ala liderliğinde, seçim neticelerinin çeşitli bir şekilde ele alındığı belirtiliyor.

Toplantıda, yasama ve yürütme organlarıyla eş güdümlü parti içersinde yapılacak reform çalışmaları üstüne düşünce alışverişi yapıldı. Adalet, ekonomi, parti içi ilişkiler, medya ve sosyal medya ilişkilerinde reform yapılmasına vurgu yapıldı ve yeni yol haritasında reformun önemi üstünde duruldu.

Özellikle etkileşim stratejisinin belirlenmesi konusu ile ilgili yeni adımlar atılması kararlaştırıldı. Toplantıda, seçim ardından etkileşimin yetersiz bulunduğu ve birtakım sosyal medya hesaplarından oluşturulan paylaşımların ciddi problemler yarattığı değerlendirilirken, dezenformasyonla mücadele ve hakaret sahibi olan paylaşımlara karşı önlemler alınması önerildi. Bu kapsamda, muhalefetin de desteği sayesinde sosyal medya düzenlemesi ve dezenformasyonla mücadele paneli oluşturulması öneri edildi.

Toplantıda ilaveten yeni anayasa çalışmalarının da değerlendirildiği ve parti meclis grubunun nasıl bir çalışma yürüteceği üstüne konuşulduğu belirtildi. Ancak, hangi siyasi parti temsilcileriyle ve ne vakit görüşmelerin yapılacağına dair karar verilmediği ifade edildi.

AK Parti'nin yeni strateji toplantıları, parti içi reformların yanı sıra etkileşim stratejisi ve anayasa çalışmaları gibi mühim hususları ele alarak, ileriki devreye yönelik kararlar almayı hedefliyor.

AdminAdmin

Yönetici