SİYASET
Giriş Tarihi : 24-04-2024 15:43

İYİ Parti'den Ayrılan İstanbul Milletvekili Yanıkömeroğlu, CHP'ye Katıldı.

İYİ Parti'den Ayrılan İstanbul Milletvekili Yanıkömeroğlu, CHP'ye Katıldı.

"İYİ Parti'den Ayrılan İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, CHP'ye Katıldı"

İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, CHP'ye katıldı. Genel Başkan Özgür Özel'in liderliğindeki CHP'nin grup toplantısında kürsüye çıkan Yanıkömeroğlu'na rozetini Özel takarak, "Ayşe Hanım çağrımıza uydu ve baba evine geldi" dedi. İYİ Parti lideri Meral Akşener, Yanıkömeroğlu için "Partiden ayrılacak en son arkadaşım olduğunu düşünüyordum" ifadesini kullanmıştı.

Özel, CHP'nin grup toplantısında İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu'na rozet takarken oldukça keyifli olduğu gözlendi.

"AYŞE HANIM ÇAĞRIMIZA UYDU VE BABA EVİNE GELDİ"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'ye katılan Yanıkömeroğlu için "İstanbul üçüncü bölgede zaten bir milletvekilinin çok eksikliğini hissediyorduk, depreme karşı verilecek çalışmalarda meclisteki yapıcı muhalefetimizde kendisine çok yük düşecek. Kendisini grubumuza hoş geldin diyorum. Ayşe Hanım çağrımıza uydu ve baba evine geldi" şeklinde konuştu.

İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, geçtiğimiz aralık ayında İYİ Parti'den istifa etmişti. Akşener, istifa sonrası Yanıkömeroğlu'nun partiden ayrılacak son kişi olduğunu düşündüğünü ifade etmişti.

Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, 11 Mayıs 1966 yılında Ankara'da doğdu. Mühendis olan Yanıkömeroğlu, Çankaya İlkokulu ve Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi'ni bitirdi. Orta Doğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu olan Yanıkömeroğlu, İngilizce ve Fransızca dillerini de aktif olarak kullanabilmektedir. İYİ Parti Kurucular Kurulu üyesi olan Yanıkömeroğlu, 2018 yılında Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti. Geçtiğimiz yıl parti üyeliğinden istifa etmiştir.

AdminAdmin

Yönetici