YEREL
Giriş Tarihi : 28-04-2024 22:26

Atık Su Arıtma Tesisi Sayısı Bin Eşiğini Aştı: Çevre Koruma İçin Önemli Adım

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, 2002 senesinde 145 olan atık su arıtma tesisi miktarını bin 213'e çıkardıklarını duyurdu.

Atık Su Arıtma Tesisi Sayısı Bin Eşiğini Aştı: Çevre Koruma İçin Önemli Adım

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan habere göre 74 ildeki bu tesisler ile ülke nüfusunun yüzde 90,6'sına hizmet verildiğine ilgi çeken Bakan Özhaseki, "Suyun her damlasını değerlendirip ekonomik, sosyal ve bölgesel hayata kazandırılmasını önemsiyoruz. Çevremizi titizlikte koruyor, katı atıkları derli toplu depoluyoruz." dedi.

Bakanlığın, arıtılmış atık suların tekrar tüketimi konusu ile ilgili çalışmalar yaptığını bildiren Bakan Özhaseki, bu kapsamda halihazırda yüzde 5,30 olan arıtılmış atık suların tekrar kullanım oranını, 2028 senesinde yüzde 11'e çıkarmayı hedeflediklerini, bakanlık olarak yerleşim yerlerinden kaynaklanan atık suların toplanarak arıtılması, etraf ve insan sağlığının korunmasını hedeflediklerini söyledi.Şehirlerdeki atık su arıtma tesislerine dair bilgi veren Bakan Özhaseki, devam eden illerdeki atık su arıtma tesisi çalışmalarına dair,  öevcut halde atık su arıtma tesisi olan illerden 3'ünde ileri biyolojik atık su arıtma tesislerimizin inşaat süreci, 3'ünde ise proje süreci devam ettiğini kaydetti.

"EVLATLARIMIZA DAHA SAĞLIKLI VE DAHA TEMİZ BİR DÜNYA EMANET EDECEĞİZ"

Belediye atıklarının insan ve etraf sağlığına etkilerinin en aza indirilip, etkin yönetiminin gerçekleştirilmesi suretiyle, belediyelerin finanse etmekte zorlandıkları atık altyapı projelerinin desteklenmesi amacıyla başlatılan Katı Atık Programı (KAP) projesi kapsamında, derli toplu depolama tesislerinin yapımına da destek sağlandığını açıklayan Bakan Özhaseki, bu kapsamda derli toplu depolama tesisi bulunmayan yerlere öncelik verildiğini bildirdi.

Bakan Mehmet Özhaseki, "Katı atıkların etrafa zarar vermeden bertarafını sağlamak üzere derli toplu olarak depolanması suretiyle inşa edilen katı atık derli toplu depolama tesisi adedi 2024'ün ilk çeyreğinde 94'e ulaştı. Bu tesisler ile 1248 belediyede 75,9 milyon şahsa yani nüfusun yüzde 94,5'ine hizmet veriliyor. Suyun her damlasının değerlendirilerek ekonomik, sosyal ve bölgesel hayata kazandırılmasını önemsiyoruz. Çevremizi titizlikte koruyor, katı atıkları derli toplu depoluyoruz. Evlatlarımıza daha sıhhatli ve daha temiz bir dünya emanet edeceğiz." diye konuştu.
 

AdminAdmin

Yönetici