KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 22-04-2024 18:39

Avukat Zekeriya Çetin’in İlk Romanı: Uzun Zaman Önce Yayınlandı

Avukat Zekeriya Çetin’in İlk Romanı: Uzun Zaman Önce Yayınlandı

Avukat Zekeriya Çetin, edebiyat dünyasına ilk romanı “Uzun Zaman Önce” ile adım attı1. 1978 yılında Hatay’ın Dörtyol ilçesinde dünyaya gelen Çetin, 20 yıldır İstanbul’da avukatlık ve arabuluculuk yapmaktadır1. Edebiyat dünyasının içinde yer almayı her zaman arzulayan Çetin, bu romanıyla okuyucuların karşısına çıkmıştır1.

“Uzun Zaman Önce”, geçmişinden yaralı bir adamın ve onun uç noktalarda gezinen zehirli aşkının romanıdır1. Roman, Selim adlı karakterin çocukluk travmalarını ve Gizem ile yaşadığı aşkı konu edinir2. Selim, çocukluk travmalarını Gizem’in yaralarını sararak atlatacağını sanırken, çıkması imkânsız bir girdabın içine çekilir2.

Roman, sonu baştan yazılmış trajik bir hikâye olarak tanımlanmaktadır1. Selim’in geçmişi, yeşil hortumun kanlı izleri bedenini aşıp ruhuna işlemiş bir şekildedir2. Yine de bir umutla, her şeyi unutup sil baştan başlamak istiyor hayata2. Ancak, içinde uyuyan canavarı fark etmeden usulca yaşamaya devam eder2. Ta ki Gizem’i görene kadar2.

Zekeriya Çetin’in “Uzun Zaman Önce” adlı romanı, okuyucuların beğenisine sunulmuştur1. Bu roman, sınırlarda yaşanan bir aşk hikâyesini anlatırken, aynı zamanda geçmişin yaralarının ne kadar derin izler bırakabileceğini de gözler önüne sermektedir2.

AdminAdmin

Yönetici