SİYASET
Giriş Tarihi : 22-04-2024 19:01

Çalışma Meclisi 5 Yıl Sonra Yeniden Toplanıyor

Çalışma Meclisi 5 Yıl Sonra Yeniden Toplanıyor

**Çalışma Meclisi 5 Yıl Sonra Yeniden Toplanıyor**

Türkiye'nin en eski sosyal müzakere kurumu olan ve ilk toplantısını 1947'de yapan Çalışma Meclisi, 5 yıl aradan sonra yeniden toplanıyor⁴. 23 Mayıs 2019'daki son buluşmadan tam 5 yıl sonra, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın çağrısı ile taraflar 29-30 Nisan tarihlerinde yeniden bir araya gelecek⁴.

Toplantıya TÜRK-İş, HAK-İŞ, DİSK, TİSK, Memur-Sen, Kamu-Sen, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve TESK temsilcileri katılacak⁴. Toplantıda, Türkiye'nin iş dünyası ve çalışma hayatına ilişkin kritik konular ele alınacak⁴. Asgari ücretten emekli maaşı zammına, kıdem tazminatından esnek çalışmaya kadar birçok konu masaya yatırılacak⁴.

Beştepe’de 2 gün boyunca düzenlenecek panellerde çalışma hayatının güncel sorunları tartışılacak⁴. O sorunların çözüm önerileri masaya yatırılacak⁴. Kıdem tazminatı, esnek çalışma modelleri, asgari ücret ve emekli aylıkları gibi ücret artışlarının detayları ele alınacak⁴.

**Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklamaları**

Toplantıdan çıkan rapor ve sonuç bildirgesi sendikaların da katılımı ile ileri bir tarihte açıklanacak⁴. Son toplantının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal tarafları ağırlayacak⁴. 30 Nisan Salı günü Beştepe’deki programda sendika temsilcileri aynı masa etrafında buluşacak⁴.

Erdoğan'ın sosyal taraflara seslenerek 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne yönelik mesajlar vermesi bekleniyor⁴. Ayrıca, asgari ücrete ara zam beklentisi Temmuz ayı yaklaşırken artmıştı. Ancak geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücrete ara zam yapılmayacağını açıklamıştı⁸.

**Sonuç**

Bu toplantı, Türkiye'nin iş dünyası ve çalışma hayatına ilişkin önemli konuların ele alınacağı bir platform olacak. Çalışma Meclisi'nin yeniden toplanması, bu konuların çözümüne yönelik önemli adımların atılacağına işaret ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 30 Nisan'da yapacağı açıklamalar, bu konuların gelecekte nasıl ele alınacağına dair önemli ipuçları verecek.

AdminAdmin

Yönetici