GÜNCEL
Giriş Tarihi : 28-04-2024 02:09

Haftalık Burç Yorumlarında Bu Hafta

Akrep, Yengeç, Terazi ya da Balık... Hangi burç olursanız olun her gün gazetede, dergide ya da sosyal medyada bakmadan geçemediğimiz bir husus var: Günlük burç yorumları.. Böylesine merakla okuduğumuz ve takip ettiğimiz yorumlar ne manaya geldiğini, günlük burç yorumlarının nasıl oluşturulduğunu merak edenler burç yorumlarını okumadan evvelce bu makale ile bilgi sahibi olabilir.

Haftalık Burç Yorumlarında Bu Hafta

Önce astrolojinin ne bulunduğundan, nasıl meydana çıktığından, Zodyağın 12 burcunun bilhassarinden ve burçların element sınıflarından bahsederek mevzuya başlayalım. Yıldız manasına gelen “astro” ve bilgi manasına gelen “logos” kelimelerinden türeyen astroloji, kısaca Güneş, Ay, gezegen ve yıldızların hususmlarının yeryüzündeki olaylarla ilişkilendirilmesidir. Astroloji, geçmişi makalelı tarihin çok evveline dayanan bir kültür birikimi ve sema dili olarak tanımlanabilir.


İlk çağlardan bu yana insanlar yeryüzünde denk geldiği pek çok bozukluğun yanıtı amacıyla semane bakmıştır. Işığın çok az bulunduğu karanlık vakitlardan bu yana, semanü aydınlatan ay ve yıldızlar pek çokları amacıyla yol gösterici olmuştur. Güneş, astrolojik haritaların en mühim göstergesidir. Zamanın ışığını, enerjisini ve motivasyon şeklini gösterir. Güneş ile eş güdümlü Ay ve diğer bütün gezegenler kendi etraflarında ve Güneş’in etraflarında döner ve bütün astrolojik göstergeler bu hareketlere göre değerlendirilir.

Zodyak, diğer söyleyişle burçlar kuşağı;   Koç burcu, Boğa burcu, İkizler burcu, Yengeç burcu, Aslan burcu, Başak burcu, Terazi burcu, Akrep burcu, Yay burcu, Oğlak burcu, Kova burcu ve Balık burcu  olmak üzere 12 burçtan oluşur. İlk 6 burç biraz daha bireysel ve kendisine dönükken, diğer 6 burç ise daha toplumsal, evrensel burçlar olarak bilinir. Zodyağın ilk burcu Koç burcu en katıksız, saf, natural ve son burcu Balık burcu ise ardındaki 11 burcun bütün bilhassarini üzerine almış ve dolu olarak bilinir.

Astroloji, Zodyağın 12 burcunu, Öncü, Sabit, Değişken olarak 3 kalite grubuna ayrılır.  Koç Burcu ,  Terazi Burcu ,  Oğlak Burcu  ve  Yengeç Burcu  lider kalitetedir. Bu burçlar lider, ne istediğini bilen, yolundan döndürülemeyen bilhassar taşır.  Boğa Burcu ,  Akrep Burcu ,  Aslan Burcu  ve  Kova Burcu  sabit kalitetedir. Bu burçlar, basit basit fikir, yer, ortam, eş, dost değiştirmez. İkizler Burcu, Yay Burcu, Başak Burcu ve Balık Burcu ise parametre kalitetedir. Uyum kabiliyetleri yüksektir, her türlü değişime açıktır ve basit adapte olurlar.
BURÇLAR 4 AYRI ELEMENT SINIFINDA DEĞERLENDİRİLİR

Burçlar, 4 ayrı element katagorisinde değerlendirilir. Koç, Aslan ve Yay burcu “Ateş” elementinden burçlardır. Ateş; ataklık, cesaret, dinamizm ve güçle ilişkilidir. Boğa, Başak ve Oğlak burcu “Toprak” elementindendir. Toprak; sağlamlık, dayanıklılık, uzun hayat ve sabırla ilişkilendirilir. İkizler, Terazi ve Kova burcu “Hava” elementinden burçlardır. Hava; akıl, zekâ, beceri, kıvraklık ve hareket getirir. Yengeç, Akrep ve Balık burcu “Su” elementindendir. Su; duygusallık, derinlik, hassasiyet, sezgi getirir.

Burçların bilhassari de bu 4 sınıfa göre değerlendirilir. Burcunuzun bilhassarini ilaveten merak ediyorsanız;  “burç bilhassari”  sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Astroloji, sema görünümleriyle yaşanan anın genel şartlarına ışık tutar ve esaslarını “semande ne varsa, yeryüzünde o vardır” felsefi görüşünden alır. Astroloji lüzum bireysel psikoloji manasında lüzumse de toplumsal ilişkiler, meslek ve kariyer yönünden mühim bir destek aracı olarak görülmektedir.

Günlük burç yorumları ise astrologların gezegenlerin günlük faaliyetlerini inceleyip bu hareketlerin burçlara tesirlerini yorumlamasıdır. Günlük haritalarda artan burç aşağı yukarı iki saatlik vakit diliminin genel havasını gösterir. Bu burç içersinde yer alan gezegenlerin kaliteleri ve bilhassa de bu gezegenlerin iyicil, kötücül yönleri belirleyicidir.

Zodyağın (burçlar kuşağı) 12 burcu amacıyla gezegen hareketleri incelenip yapılan günlük burç yorumları “Elle Astroloji” sayfasında sizi bekliyor. Astrolog Pınar Atmaca’nın her gün burçlara özel olarak hazırlayıp yorumladığı günlük burç yorumlarını astroloji sayfasından okuyabilirsiniz.

AdminAdmin

Yönetici