GÜNCEL
Giriş Tarihi : 24-04-2024 15:35

Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisinde DEÜ Öğrencilerine Misafirperverlik Gösterildi

Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisinde DEÜ Öğrencilerine Misafirperverlik Gösterildi

"Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğrencileri, Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisi'nde Teknik Ziyaret Gerçekleştirdi"

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı'nın işlettiği Manisa Merkez Atıksu Arıtma Tesisi, Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencilerine ev sahipliği yaptı. Öğrencilere, Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Azize Ayol, MASKİ Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü Onur Artan ve Dokuz Eylül Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü'nden araştırma görevlileri ve teknik personeller eşlik etti.

Geleceğin çevre mühendisleri, tesisin her birimini MASKİ Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı Şube Müdürü ve teknik personeller rehberliğinde detaylı bir şekilde gezerek çalışmalarını yerinde inceledi. Öğrencilere, atık suyun geçtiği ünitelerden laboratuvar analizlerine, otomasyon sistemi (SCADA) kullanımından sürekli atıksu izleme sistemi (SAİS) işleyişine, güneş enerji santralinden prosesten çıkan atıklara kadar birçok konuda bilgi verildi. Ayrıca atıksu arıtma tesislerinin işletilmesi ve projelendirilmesi konusundaki deneyimler ile çevre mevzuatı kapsamında yapılan çalışmalar da aktarıldı.

Öğrenciler, süreçleri ilgiyle takip ederek merak ettikleri soruları sorma fırsatı buldular. Ziyaretin sonunda Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Azize Ayol, araştırma görevlileri ve öğrenciler MASKİ Genel Müdürlüğü'ne teşekkür etti.

 
AdminAdmin

Yönetici