DÜNYA
Giriş Tarihi : 28-04-2024 22:40

Almanya'ya Gitmek İsteyen Gençlere Yeni Fırsatlar

Mersin Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler ve Projeler Şubesi ‘Uluslararası Kardeşlik, Uluslar Ötesi Birlik’ mottosuyla Kardeş Şehir Öğrenci Değişim Programı kapsamında Mersinli gençlere dünyayı tarife fırsatı sunuyor. Büyükşehir bu kapsamda gençleri, Mersin’in kardeş şehiri olan Almanya’nın Oberhausen şehirine götürecek.

Almanya'ya Gitmek İsteyen Gençlere Yeni Fırsatlar

Programa katılmak isteyen öğrenciler amacıyla son müracaat tarihi 3 Mayıs. Mersinli gençlerin değişim uygulaması ile yabancı külçeşitleri ve coğrafyaları yerinde görebilmesi ve kalıcı arkadaşlıklar geliştirebilmesi adına oluşturulan Kardeş Şehir Öğrenci Değişim Programı vasıtası ile gençler değişik ülkeler görme fırsatı yakalıyor. Program kapsamında bu yaz gençler Almanya’nın Oberhausen şehirine gidecek. 3-18 Ağustos tarihleri arasında yapılacak gezi amacıyla hazırlıklarını hassaslıkle devam ettiren Büyükşehir Belediyesi, müracaatları almayı sürdürüyor. Bilgi alabilmek isteyenler www.mersin.bel.tr ile Teksin Mersin’in ve Alo 185 üstünden alabilecek.

Evrim: “Prensip; iki şehir gençleri arasında kültürel, sosyal yakınlaşma dayanıklıak”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, projeyle ilgilı bilgi sunarak, “Bu Oberhausen kardeş şehirimizle yaptığımız bir proje. Bir sene onlar bize geliyorlar, bir sene biz onlara gidiyoruz. Prensip; iki şehir gençleri arasında kültürel, sosyal yakınlaşma dayanıklıak. İki sene süresince karşılıklı bir tanışma ve yakınlaşma vesilesi oluyor. Etkinlikler çok güzel geçiyor. Oberhausen Belediyesi buna çok ehemmiyet sağlıyor. Güzel bir proje” dedi.

Benzer projeyi Mersin’in başka kardeş şehiri Kushimoto ile de yaptıklaını sözlerine ekleyen Evrim, hazırlıkların sürdüğünü söyleyerek, “Çok ciddi bir hazırlık devresininden geçiriyor geçiyoruz. Sıkı bir yönetmelik var, çocukları çok hassaslıkle seçiyoruz. Genel Sekreterimiz Başkanlığı’nda bir üst kurul oluşuyor. Onlar çocukların dil düzeylerini, temsil yeteneklerini inceliyorlar ona göre seçiyoruz. Giden çocukların %30’u kadar da belediye personeli çocuklarına kontenjanımız var” şeklinde söyledi.

“Yakın arkadaşlıklar, güzel öyküler doğuyor”

Evrim, oluşturulan gezilerin çocukların kariyer kararlarında da tesirli bulunduğunu kaydederek, “Geçen sene gliderdiğimiz kızlarımızdan biri orada yüksek öğrenime başladı. Böyle çok yakın arkadaşlıklar, güzel öyküler doğuyor. Amaç da bu temelen” diye açıkladı.

Program ile ilgilı ilgi edilmesi lüzumen hususlar; 

Veliler; Kardeş Şehirler Öğrenci Değişim Programı evvel uçak bileti, vize prosedürleri, seyahat sigortası gibi ödemeleri kendileri yapar. Program esnasında yaşanacak sıhhat problemleri, seyahat sıhhat sigortası kapsamında değilse oluşturulan harcamalar veliler doğrultusundan karşılanır. Program, karşılıklı ağırlama temelina dayalıdır. Programa katılan öğrenci, bir ileri değişim uygulamasında vatan dışından ileriki olan öğrenciyi ağırlamakla yükümlüdür.
 

AdminAdmin

Yönetici