DÜNYA
Giriş Tarihi : 28-04-2024 22:38

Doğa otellerine talepte artış yaşanıyor

Doğa otellerine talep son bir ayda bir evvelceki aya göre yüzde 116 artış gösterirken en fazla rezervasyon oluşturulan bungalov otellerin bulunduğu ilk 5 destinasyon Sapanca, Rize, Ağva, Olimpos ve Fethiye oldu.Havaların ısınmasıyla eş güdümlü tatil planları süratlenirken bungalov ve tabiat otellerine isteğin arttığı görülüyor.

Doğa otellerine talepte artış yaşanıyor

Türkiye’nin önder seyahat platformu Enideal.com’un bilgilerine göre tabiat otellerine talep son bir ayda bir evvelceki aya göre yüzde 116 artış gözler önüne serdi.

Söz hususu artışı dşayetlendiren ENİDEAL Otel İş Geliştirme Müdürü Ferhat Uyanık, ‘Bugünküde kent yaşamına kısa bir mola vermek isteyen seyahat severler tabiatta vakit geçirmek amacıyla tabiat otellerine yöneliyor. Yani bu konseptteki oteller hafta sonu ve resmi tatiller amacıyla akla gelen ilk alternatiflerden biri oluyor. Bu hal da konseptin gün geçtikçe tanınmışleşmesini sağlıyor.’ dedi.

’Doğa otellerinin daha uzun seneler tanınmışlığıni sürdüreceğini düşünüyorum" diyen Ferhat Uyanık, " Çünkü bundan sonra çok değişik segmentte tabiat oteli alternatifi var. Konforlu ve eğlenceli bir tatil gerçekleştirmek isteyenler bir glamping tesisini tercih ederek hem tabiat içersinde vakit geçirebiliyor hatta konfordan taviz vermiyor. Ya da bulundukları kentten fazlaca uzaklaşmadan kısa bir tatil gerçekleştirmek isteyen seyahat severler bubugünküde kentlerine yakın bir koordinatda otellere ulaşabiliyor. Bu da bizlere tabiat otellerinin tanınmışlığının kısa vakitli bir yükselişten ziyade kalıcı bir tercih olacağını işaret ediyor" şeklinde söyledi.

Kaynak: İGFA

AdminAdmin

Yönetici