EĞİTİM
Giriş Tarihi : 22-04-2024 23:40

Başkan Aydın engelsiz koroya eşlik etti

Başkan Aydın engelsiz koroya eşlik etti

Osmangazi Belediyesi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi (BAREM) içeriğinde eğitim gören engelliler, düzenledikleri gösteri ve konserlerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı.

Engelli çocukları yaşama kazandırmak, yeteneklerini yükseltmek ve sosyalleştirmek amacıyla hizmet veren Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi (OBAM) delegesi engelli bireyler, öğretmenlerinden aldığı eğitimler sonrasında 23 Nisan’a özel uygulama düzenledi. OBAM delegesi engelli bireylerden meydana gelen koro en beğenilen şarkıları seslendirdi.
Merkez girişinde BAREM sakinlerinin alkışlarıyla karşılanan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın da koroya dahil olarak onlarla eş güdümlü İzmir Marşı’nı söyledi. Engelli öğrenciler, seslendirdikleri şarkıların sonrasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün son valsini canlandırdı. Bu gösterinin sonrasında zeybek oyunu ve pandonim gösterisi büyük beğeni topladı.

Engelli öğrencilerin usta sanatçıları aratmayan performansı başta Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın olmak üzere gösteriyi izleyenler doğrultusundan büyük alkış aldı. Düzenlenen faaliyete Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, Belediye Başkan Yardımcıları Sefa Yılmaz ve Tolga Kornoşor, aileler, engelli öğrenciler ve öğretmenleri katıldı. Engelli bireyler doğrultusundan gerçekleşen etkinlikte 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkulu şekilde kutlandı.
Engelli merkezindeki konser ve gösteriyi çok beğendiğini ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, “Bugün burada özgür bir şekilde yaşayabiliyorsak, ay senedızlı bayrağımız dalgalanabiliyorsa, minarelerden ezanları dinleyebiliyorsak bütün bunları, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimiz vasıtası ile yaşıyoruz. Onların 104 sene evvelce kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi, ondan sonra ülkenin kurtuluşu ve Cumhuriyet’in ilanıyla devam eden proses ile bugünlere geldik. Büyük Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunda Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilan etti. Dünyada tek çocuk bayramı 23 Nisan. Başka hiç bir ülkede olmayan bir bayram. Biz de Osmangazi Belediyesi olarak bu bayrama yakışan etkinliklerle kutlamalarımızı yapacağız. Bugün BAREM’de engelli kardeşlerimizin düzenlediği faaliyete katıldık. Piyasa günü ise Demirtaş Meydanı’nda bütün gün sürecek etkinlikler ve akşamına konser düzenleyeceğiz. 23 Nisan Çarşamba günü resmi uygulamalarla Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hep eş güdümlü kutlayacağız. Bayramımız kutlu olsun.” dedi.

Etkinliğin sonrasında engelli bireyler, kendi el emekleri olan el işi ürünleri Başkan Aydın’a armağan etti
 

AdminAdmin

Yönetici