EĞİTİM
Giriş Tarihi : 22-04-2024 23:23

Sakarya minik Başkan Ece'ye emanet oldu

Sakarya minik Başkan Ece'ye emanet oldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Büyükşehir Belediyesi’nin başkanlık koltuğuna 4. sınıf öğrencisi Ece Atay geçici olarak oturdu. Şehrin yönetimini ele alan genç başkan Ece, ilk emrini okulun tarım atölyesi ve oyun alanlarının düzenlenmesi konusunda verdi. Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Eğitimle donanmış çocuklarımız, bugün bizim yerimize geçici olarak oturdukları bu makamı, gelecekte kalıcı olarak devralacaklar. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın bayramını kutlarım” ifadelerini kullandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Sakarya’da her yıl olduğu gibi bu yıl da Büyükşehir Belediyesi’nde düzenlenen devir teslim töreniyle kutlandı. Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, sabah saatlerinde makamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir heyeti ağırladı. Mehmet Demir İlkokulu’nda eğitim gören 4. sınıf öğrencisi Ece Atay, bayram vesilesiyle Büyükşehir Belediyesi’nin başkanlık koltuğuna geçici olarak oturdu.

Başkan Ece, makamdaki telefonu kaldırarak ilk talimatını verdi. Park ve Bahçeler ile Fen İşleri Dairesi’ne telefon açarak ilk talimatlarını Mehmet Demir İlkokulu’ndaki tarım atölyesinin düzenlenmesi, okuldaki oyun alanlarının onarılması ve Arabacıaalanı’ndaki bir parkın yapımının tamamlanması yönünde verdi.

Ece Atay, “Sakarya’yı çağdaş uygarlık seviyesine çıkaracak olan biz gençler, bu görevi gururla yerine getireceğiz. Şehrimizi daha güzel bir geleceğe taşıyacağız. Tüm çocukların bayramı kutlu olsun” dedi. Görevini gönülden devreden Belediye Başkanı Yusuf Alemdar ise, “Başkanımızın talimatlarını aldık, görevli arkadaşlarımız hızla yerine getirecektir. Sakarya’mızın geleceği, bu şehrin çalışkan ve zeki çocuklarıdır. Bugün bizim oturduğumuz koltuklarda, yakın gelecekte onlar olacak. Aldıkları kaliteli eğitimle kültürel mirasımızı ve başarımızı her zaman zirveye taşıyacaklarına inanıyoruz” diye konuştu.

Başkan Alemdar, Sakarya’daki tüm çocukların bayramını kutlayarak, “Sakarya’mızda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusunu ve heyecanını bir kez daha yaşıyoruz. Onların gözlerindeki ışık, yüzlerindeki gülümseme ve bayrağımıza karşı duydukları sevgi bizler için en büyük mutluluk kaynağıdır. Bugünün yöneticileri bizler olabiliriz. Ancak bu şehrin geleceği için anahtar onların elindedir. Şehrimizi ve Türkiye’mizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkaracak olan çocuklarımızın bayramını kutluyor, hepsini gözlerinden öpüyorum” dedi.

Başkan Alemdar, bayram dolayısıyla makamı devralan ilkokul öğrencisi Ece Atay, Mehmet Demir İlkokulu Müdürü Süfyan Bilgiç ve öğretmenlerine anı olarak hediyeler verdi.

AdminAdmin

Yönetici