DÜNYA
Giriş Tarihi : 22-04-2024 18:40

TRT World’ün Uluslararası Emmy Ödülleri’nde Büyük Başarısı

TRT World’ün Uluslararası Emmy Ödülleri’nde Büyük Başarısı

Türkiye’nin uluslararası habercilikteki lider sesi TRT World, ödüllü belgesel serisi “Off the Grid” ile büyük bir başarıya imza attı1. Ukrayna’da çekilen ve savaşın yıkıcı yüzünü en çarpıcı şekilde izleyiciyle buluşturan “Ukraine Wartime Diaries” (Ukrayna Savaş Günlükleri) bölümü, Uluslararası Emmy Ödülleri’nde finale kaldı1.

Rusya ile Ukrayna Savaşı sonrasında sivillerin yaşadıklarını anlatan bu belgesel, Uluslararası Televizyon Sanatları ve Bilimleri Akademisi tarafından verilen 44. Uluslararası Emmy Ödülleri’nin “Haber ve Güncel Olaylar” kategorisinde binlerce adayın arasından finale çıkmayı başardı1. Finalde Türkiye’yi temsil eden TRT World’ün rakipleri ise İngiltere, Brezilya ve İsrail’den1.

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, bu başarıyı “uluslararası başarımızın tescili” olarak nitelendirdi1. TRT World’ün bu başarısı, uluslararası yayıncılıkta ulaştığı noktanın bir kanıtı olarak görülüyor1.

Belgesel, Rusya ordusunun çekilmesiyle birlikte Ukrayna’daki sivillerin hayatlarındaki değişimi gözler önüne seriyor1. “Kurtarılmış bölgelerin” zamanla “suç mahalline” dönüşmesini anlatan bu TRT World yapımı, Türkiye ve uluslararası arenada büyük yankı uyandırmaya devam ediyor1.

Bu başarı, TRT World’ün vizyonunu, yabancı dillerdeki yayınlarla uluslararası alanda güçlü bir etki oluşturmak olarak belirleyen TRT’nin stratejisinin bir sonucu olarak görülüyor1. Hem uzak coğrafyadaki hem yanı başımızdaki gelişmeleri yerinde takip eden ve çoğu zaman dünyanın görmezden geldiği pek çok konuyu gündeme taşıyan TRT World, bu özgün belgesel çalışmasıyla Uluslararası Emmy Ödülü’ne aday gösterilmesini hak etti

AdminAdmin

Yönetici